Når barnet ditt gråter
Babyer som gråter mye får gjerne diagnosen «kolikk». Dette er en samlebetegnelse som tradisjonelt beskriver et barn under 3 måneder gammel som gråter mer enn 3 timer om dagen, mer enn 3 dager i uken i over 3 uker. Kolikk-diagnosen sier derimot ingenting om årsaken til at barnet gråter. I mange tilfeller kan man finne en årsak til akkurat ditt barn sine plager, og du skal ikke «bare vente og la det gå over» i lang tid. Følg foreldreinstinktet og be om hjelp for deg og ditt barn!
5 ting du kan gjøre for å forebygge plager i graviditeten
Svangerskap er en spennende fase i livet. Kroppen går gjennom store forandringer på kort tid. Mange opplever graviditeten som en positiv tid i livet, men det er også mange som kjenner på rygg- og bekkenplager for første gang i livet. Her gir fysioterapeut Stine Opstad Nilsen deg 5 tips for å forebygge plager i svangerskapet.
Går det bra med ammingen?
Dette spørsmålet vil man som nybakt mamma få mer enn en gang. Men hva vil det si at ammingen går bra?
Bevegelse og lek for bedre hjernehelse
Hjernens språk er bevegelse, og hjernen utvikler seg hele tiden ved hjelp av nettopp bevegelse og stimulering fra omgivelsene. Vi kan gjøre ulike observasjoner av muskulaturen og sjekke styrke i ulike muskelgrupper for å se hvor effektiv kommunikasjonen mellom hjernehalvdelene er. På denne måten kan vi trene og stimulere den siden av hjernen som trenger det for å skape balanse.
Fysioterapi for pasienter med endometriose
Selv om det er foreløpig ikke finnes en kjent kur for endometriose, er det viktig med tidlig diagnose og effektiv behandling og håndtering av symptomer. En fysioterapeut med spesialkompetanse innen kvinnehelse kan hjelpe med undersøkelse og behandling.
Fremfall -kan knipeøvelser hjelpe?
Underlivsprolaps (fremfall) er en tilstand der blæren, tarmen eller livmoren synker nedover, noe som ofte forårsaker følelse av nedpress, tyngde eller kull i skjeden.
Prolaps er svært vanlig og rammer omtrent 1 av 3 kvinner som har fått barn. Svangerskap og fødsel er et hovedårsak til fremfall, men kan også oppstå hos kvinner som ikke har vært gravide eller fødte.
Barnehjernehelse
“Etter mange år med forespørsler fra foreldre om øvelser og tips, fant jeg inspirasjon til å skrive denne boken”. Kiropraktor Catherine Anker- Sletholt har skrevet boken som tar deg gjennom motorisk utvikling hos barn, samt en enkel metode for å hjelpe ditt barn til å få bedre kontroll på egen kropp.
Men hvordan får vi empatiske barn?
Det finnes forskere og psykologer som mener at empati er noe av det viktigste i barneoppdragelsen. Men er det mulig å påvirke barn til å bli mer empatiske?
Doulastøtte før fødsel
Ida Sørheim er doula, gravidmassør og yogainstruktør på Bambus Bergen. Her forteller hun om noe av det hun kan tilby deg som er gravid.
Gravid og vondt i bekkenet?
Halvparten av alle kvinner opplever å få vondt i bekkenet i svangerskapet. Hva kommer smertene av, og er det noe å gjøre med det?
Påvirker skjermbruk barnets finmotorikk?
Mange barn strever med enkel finmotorikk som å spise med kniv og gaffel, korrekt blyantgrep eller bruk av saks. Kan det være tilfelle at økt skjermbruk har gjort barna våre dårligere finmotorisk?
Gjør det noe at barnet mitt sitter i w-stilling?
Hvorfor velger noen barn å sitte i w-stilling og er det dumt å sitte i denne stillingen? Barnefysioterapeut Stine gir deg svarene.
Skolestart
Er dere klare for skolestart?
Her er fysioterapeutens 5 tips om tilpasning av skolesekk!
Slik bør du bære babyen din
Det er mange ting nybakte foreldre lurer på, og en av de er hvordan man egentlig bærer en baby. Her har vi samlet noen gode eksperttips til hvordan det bør gjøres.
Fysioterapeutens 5 råd til gravide
Noen ganger er det bare små justeringer i hverdagen som skal til. Her er fysioterapeut Stine Opstad Nilsen sine 5 råd for å forebygge bekkenplager for deg som er gravid.
Se meg, trygg meg!
«Mamma, legg vekk telefonen din, du er jo alltid på telefonen!» Nå fikk jeg altså høre det igjen, og må igjen konstatere at jeg må skjerpe meg! Men hvor vanskelig er det ikke da, når så stor del av livene våre befinner seg inne i denne lille boksen?
Babyens første treningsøkt -den viktige magetiden
Magetid er viktig for den motoriske og kognitive utviklingen, og forskningen har vist at barn som får mye magetid når sine milepæler tidligere og oppnår bedre stabilitet og balanse i kroppen enn de som får lite magetid.
Babymassasje & musikk
Visste du at berøring og sang legger det første grunnlaget for sosial interaksjon og empati?
Alt for ungen
Regnet øser ned utenfor et hektisk kjøkkenvindu, og babyen din gråter, nærmest vræler! Du får lagt den til brystet, og babyen spiser godt mens du tenker «jeg er temmelig tørst, jeg burde drukket litt jeg og» det er så fort gjort å glemme!
Hvorfor bør babyen ligge på magen
Vi vet vel alle at det er lurt å trene. Magetid er på mange måter babyens første treningsøkt!